Winter Efteling 2008

Efteling Ingang

Wat een dag! Wat een groep!

Ik zal nu vertellen over hetgene dat ik heb meegemaakt. Aangezien het grootste deel van de groep met elkaar heeft opgetrokken, zullen veel mensen het herkennen.

Als eerste wilden we naar de Pandadroom. Even lekker opwarmen terwijl je naar een film kijkt. Toen bleek dat deze een storing had. Daarom staken we het park over naar de Droomvlucht. Hier stond een wachtrij van 15 minuten. Terwijl we wachtten pakten een aantal de boterhammetjes en flesjes/blikjes uit de tas. Het wachten duurde dan ook niet lang. In de Droomvlucht was het warm, erg warm. Toen we buiten kwamen zag ik dat een aantal de jas open hadden gedaan. Even afkoelen!

Daarna gingen we naar Villa Volta. Na die attractie is de groep een klein beetje opgesplitst. Een groot gedeelte ging met de stoomtrein mee. We stapten uit in het Ruigrijk. Dat is vlakbij de Python, Het schommelschip en de D’oude Tuffer. Een gedeelte van de groep ging in het schommelschip en een andere gedeelte ging tegelijk in D’oude Tuffer.

We zagen een standje van broodje Unox. Hier komt het spreekwoord: als 1 schaap over de dam is… Er werd een broodje Unox gekocht. Hier kreeg je een wintermuts bij. Dat vonden we wel leuk. Dus langzaam stroomde het grootste deel van de groep richting dat kraampje. Hier kwamen we ook weer een paar ‘verloren schapen’ tegen. Die sloten weer aan bij de grote groep.

Daarna gingen we naar Carnaval Festival. Iedereen achter elkaar. Net voordat we instapten mochten een paar minder validen instappen. De baan werd stil gezet. Vervolgens stapten wij in. Na de rit moest de baan weer stil gezet worden. De groep kon net uitstappen. Behalve 1 persoon. Die zat nog even vast. We hebben buiten op hem gewacht. En iedereen zong hem het Carnaval Festival nummer tegemoet.

Daarna gingen een paar waaghalzen in de Vogel Rok. Hij had een kerstmuts op! Een aantal van het groepje bleven buiten wachten. Daarna zijn we naar Monsieur Cannibale gegaan. Daarna naar de Pagode om het park te zien in de winter.

We liepen door naar de Fata Morgana. Hier waren we met 14 personen. We mochten allemaal samen in een boot. De zwaargewichten stapten als eerste in, waardoor het bootje naar stuurboord (rechts) kantelde. Toen iedereen zat, kwam de boot los van het instapperron. De boot kwam in evenwicht en kantelde (iets te snel) naar links. Een paar gillen kwamen uit het bootje. Maar het ging goed en maakten de rit af.

Toen bezochten we het Spookslot. Onderweg kwamen we nog een gospelkoor tegen dat een goed sfeer maakte rond een kampvuur. Het optreden was net afgelopen en we gingen het Spookslot in. Na de voorstelling kwamen we uit op het pleintje waar dat gospelkoor weer aan het optreden was. Het waren weer de laatste noten van het nummer wat we eerder hoorden en weer was het over.

Een gedeelte van het groepje wilde toen eten. We kozen voor het tentje bij de uitgang van de bobslee. Hier was ook een klein dorpje opgebouwd. Een aantal mensen aten daar niet, maar gingen door naar de bobslee. Na de bobslee bezochten we het sprookjesbos. Waar iedereen zeer onder de indruk was van het sprookje: Het meisje met de zwavelstokjes.

Na het sprookjesbos aten we wat in het Land van Laaf. We zaten rond het kampvuur en dat was een heerlijke combinatie.

Het groepje maakte weer een kleine splitsing. Een gedeelte ging nog naar het schommelschip en wij gingen naar de Carrousel. Daarna bezochten we Droomvlucht voor de tweede keer. En we sloten af bij de Pagode die we namen, tot zijn laatste rondje. Vanuit hier konden we het park en alle lichtjes goed zien.

Ik geloof dat iedereen het wel naar zijn/haar zin had. Het was een zeer geslaagde dag. Misschien zelfs voor herhaling vatbaar? 

De groep

 

 

 

 

5 Reacties op “Winter Efteling 2008”
 1. Mooki schreef:

  Mooi verslag, ik kan niet wachten op de foto’s! 😀

 2. Dennis schreef:

  Dat is verslag is echt goed gemaakt met de links etc… Maar het klopt echt voor 100%.

  Dit is 100% zeker voor herhaling vatbaar of een andere pretpark/doedag.

  De dag was TOPPIEJOPPIE!

 3. mieke-miet schreef:

  ja echt wel echt vaker doen en als het weer naar de efteling is vindt ik het ook niet erg. kan je geen enquête openen locaties voor een tweede dwinges.nl meeting? zomaar ideetje.
  echt een zeer geslaagde dag!!! (bijna) allemaal goede herrineringen.

 4. Iska schreef:

  *bursts into laugther at the sight of her boyfriend “rawring” in the photo*

  Was idd heel erg geslaagd! Messa had funzors!

 5. Marlous schreef:

  het was superleuk!! ^^

 6.  
Trackbacks
 1.  
dwinges.nl download